Nahajate se tukaj

Splošno

Študente FKKT vabimo na srečanje ob dnevu fakultete

Študente FKKT vabimo na srečanje ob dnevu fakultete, ki bo 15.03.2016 ob 12.00 v predavalnici Borut Pečenko.

Slovenščina

dosežek Laboratorija za organsko in polimerno kemijo

Sodelavci Laboratorija za organsko in polimerno kemijo so v sodelovanju z raziskovalci z Medicinska fakulteta Univerze v Mariboru in praškega Inštituta za polimerno kemijo (Ústav makromolekulární chemie, Praha) objavili sintezo inovativnega hierarhično poroznega polimernega materiala, ki se je izkazal kot zelo primeren nosilec bioloških celic.

Slovenščina

Objava v Journal of Cleaner Production

Sodelavci Laboratorija za separacijske procese in produktno tehniko, Lucija Križnik,  Katja Vasić,  red. prof. dr. Željko Knez in red. prof. dr. Maja Leitgeb, so objavili odmeven članek v znanstveni reviji Journal of Cleaner Production (faktor vpliva 5,715), ki velja za eno izmed vodilnih interdisciplinarnih revij na področju zelenih oz. trajnostnih tehnologij in okoljevarstvenega inženirstva.

Slovenščina

Odmevna objava na področju analizne kemije

Sodelavci Laboratorija za analizno kemijo in industrijsko analizo, Barbara Petovar, dr. Klodian Xhanari in doc. dr. Matjaž Finšgar, so objavili odmeven članek v znanstveni reviji Analytica Chimica Acta (faktor vpliva 4,950), ki velja za eno izmed najboljših na področju analizne kemije. Članek opisuje podrobno in sistematično študijo delovanja elektroanaliznega senzorja za analizo težkih kovin v sledovih. Avtorji so s študijo kot prvi na tak način podali razlago za delovanje in boljšo analitsko zmogljivost modificirane elektrode v primerjavi z nemodificirano.

Slovenščina

Članek sodelavcev na seznamu najbolj citiranih člankov

Članek sodelavcev doc. dr. Lidije Čuček in prof. dr. Zdravka Kravanje v reviji Computers & Chemical Engineering je uvrščen na seznam najbolj citiranih člankov po letu 2012 po podatkih iz Scopusa.

Gre za članek z naslovom Multi-period synthesis of optimally integrated biomass and bioenergy supply network, avtorji: Lidija Čuček, Mariano Martín, Ignacio E. Grossmann in Zdravko Kravanja.

Slovenščina

INFORMATIVNI DNEVI NA FKKT UM

Vse, ki vas zanima študij kemije, kemijske tehnologije, biokemije in biotehnologije, vabimo na informativni dan Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, Univerza v Mariboru, v petek, 9. 2. 2018 ob 10. in 15. uri ter v soboto, 10. 2. ob 10. uri.
Izobražujemo za poklice, ki so med najbolj iskanimi na trgu dela, zato vabljeni!

Slovenščina

Mentor 2017

Društvo Mlada akademija bo tudi letos najboljšim slovenskim mentorjem doktorskih študentov podelilo nagrado Mentor leta (2017).

Pravico do predlaganja svojega mentorja oz. mentorice imajo vsi trenutni doktorski študentje, ki so se vpisali na študij leta 2015 ali prej, in nekdanji doktorski študenti, ki so zagovarjali doktorsko disertacijo leta 2015 ali kasneje.

Slovenščina

Nagrade Sklada Henkel za študijsko leto 2016/2017

Za diplomsko delo Vpliv različnih aditivov v izbranih polimernih materialih na rast gram pozitivnih in gram negativnih mikroorganizmov pod mentorstvom doc.dr. Mateje Primožič in prof.dr. Maje Leitgeb je nagrado prejela Nika Kučuk.

 

Slovenščina

Odmevne objave na področju analizne kemije

Doc. dr. Matjaž Finšgar je avtor trenutno najbolj branega znanstvenega članka v obdobju od aprila 2015 naprej in od leta 2014 najbolj citiranega znanstvenega članka v znanstveni reviji Corrosion Science (https://www.journals.elsevier.com/corrosion-science/most-downloaded-articles).

Slovenščina

Razpis - samostojni raziskovalec

Krka, d.d., Novo mesto razpisuje mesto samostojnega raziskovalca v Razvoju in raziskavah učinkovin. Podrobnosti razpisa so v priponki.

 

Slovenščina