Nahajate se tukaj

Splošno

Študente FKKT vabimo na srečanje ob dnevu fakultete

Študente FKKT vabimo na srečanje ob dnevu fakultete, ki bo 15.03.2016 ob 12.00 v predavalnici Borut Pečenko.

Slovenščina

Nagrade Sklada Henkel za študijsko leto 2016/2017

Za diplomsko delo Vpliv različnih aditivov v izbranih polimernih materialih na rast gram pozitivnih in gram negativnih mikroorganizmov pod mentorstvom doc.dr. Mateje Primožič in prof.dr. Maje Leitgeb je nagrado prejela Nika Kučuk.

 

Slovenščina

Odmevne objave na področju analizne kemije

Doc. dr. Matjaž Finšgar je avtor trenutno najbolj branega znanstvenega članka v obdobju od aprila 2015 naprej in od leta 2014 najbolj citiranega znanstvenega članka v znanstveni reviji Corrosion Science (https://www.journals.elsevier.com/corrosion-science/most-downloaded-articles).

Slovenščina

Razpis - samostojni raziskovalec

Krka, d.d., Novo mesto razpisuje mesto samostojnega raziskovalca v Razvoju in raziskavah učinkovin. Podrobnosti razpisa so v priponki.

 

Slovenščina

Dr. Tine Curk - prejemnik Preglove nagrade Kemijskega inštituta

Sodelavec Laboratorija za fizikalno kemijo in kemijsko termodinamiko dr. Tine Curk je v četrtek, 29.11.2017 prejel Preglovo nagrado Kemijskega inštituta za izjemno doktorsko delo.

Iskrene čestitke! 

Slovenščina

Razpis za mlade pripravnike po končani drugi stopnji

Sporočamo vam, da je ESA objavila razpise za mlade pripravnike: https://career2.successfactors.eu/career?company=esa&career_ns=job_listing_summary&navBarLevel=JOB_SEARCH&_s.crb=OR6HgOjMX5HZkNtc6Y%2fvOEosAZI%3d
Rok za prijavo je 17. december 2017.

Slovenščina

prof. dr. Zdravko Kravanja - prejemnik Zoisove nagrade

Prof. dr. Zdravko Kravanja, dekan Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, Univerza v Mariboru, je 23. novembra 2017 prejel Zoisovo nagrado za vrhunske dosežke na področju znanstvenoraziskovalne in razvojne dejavnosti.
Ponosni iskreno čestitamo!

https://www.facebook.com/umfkkt/posts/969693229836452

Slovenščina

prof. dr. M. Škerget in prof. dr. Ž. Knez na seznamu najbolj citiranih raziskovalcev za leto 2017 po Web of Science

Na seznamu najbolj citiranih raziskovalcev za leto 2017 po Web of Science (Clarivate Analytics) so samo trije raziskovalci iz Slovenije, med njimi kar dva (!) z naše fakultete. To sta prof. dr. Željko Knez in prof. dr. Mojca Škerget!
Čestitamo!

Slovenščina

Podelitev diplomskih listin

V petek, 1. 12. 2017 bo ob 12. uri v predavalnici »Boruta Pečenka« svečana podelitev diplomskih listin 1. in 2. stopnje ter podelitev nagrad Sklada Henkel Maribor.

Vljudno vabljeni na svečanost!

 

Slovenščina

Doc. Dr. Lidija Čuček je prejemnica nagrade “Danubius Young Scientist Award 2017” za Slovenijo

Nagrado “Danubius Young Scientist Award” vsako leto od 2011 naprej podeljuje Avstrijsko zvezno ministrstvo za znanost, raziskave in gospodarstvo (Bundesministerium für Wissenshaft, Forschung und Wirtschaft, BMWFW) skupaj z Inštitutom za podonavsko regijo in srednjo Evropo (Institute for the Danube Region and Central Europe, IDM) z namenom počastiti mlade znanstvenike do 5 let po magisteriju oz. doktoratu z izjemnimi znanstvenimi dosežki in rezultati v povezavi s podonavsko regijo. Nagrada je bila podeljena v četrtek 9.11.2017 v sklopu Podonavske rektorske konference na Univerzi v Zagrebu.

Slovenščina