Nahajate se tukaj

Splošno

Študente FKKT vabimo na srečanje ob dnevu fakultete

Študente FKKT vabimo na srečanje ob dnevu fakultete, ki bo 15.03.2016 ob 12.00 v predavalnici Borut Pečenko.

Slovenščina

Zagovori doktorskih disertacij

FKKT objavlja zagovore doktorskih disertacij. Več najdete v priloženi priponki.

Slovenščina

USPEŠEN ZAKLJUČEK ŠTUDIJSKEGA LETA 2016/17

Ob začetku študijskega leta želimo vsem študentom in zaposlenim Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, Univerza v Mariboru veliko študijskih in delovnih uspehov. To je tudi priložnost, da potegnemo črto pod preteklo študijsko leto. V letu 2016/2017 je na naših prvostopenjskih študijskih programih diplomiralo 59 študentov, na magistrskih 26 in na doktorskih 4. Skupaj je študij na vseh stopnjah uspešno zaključilo 89 študentov!

Slovenščina

Razpis za štipendije "Za ženske v znanosti"

Obveščamo vas, da partnerja nacionalnega programa »Za ženske v znanosti«, L'ORÉAL Slovenija in Slovenska nacionalna komisija za UNESCO  objavljata že 12. razpis za štipendije »Za ženske v znanosti«, kjer bo 3 raziskovalkam podeljena letna štipendija.

Vabljeni k prijavi na razpis za štipendijo v višini 5.000 €.

Slovenščina

Uspeh zunanjega sodelavca fakultete na področju laserske spektroskopije

Prof. dr. Mladen Franko, sodelavec Laboratorija za analizno kemijo in industrijsko analizo, je s soavtorji objavil odmevno delo v ugledni znanstveni reviji Laser Physic Letters. Delo je urednik revije uvrstil med tri najodmevnejše prispevke s področja laserske spektroskopije. V članku z naslovom "Optimized frequency dependent photothermal beam deflection spectroscopy" je opisana optimizacija eksperimentalnega postopka za optotermično spektroskopijo z odklonom laserskega žarka (PBDS).

 

Slovenščina

KRKINE NAGRADE

Sodelavec Laboratorija za fizikalno kemijo in kemijsko termodinamiko dr. Tine Curk je za svojo doktorsko disertacijo prejel Krkino nagrado.
Doktorsko delo dr. Urbana Feguša izdelano pod mentorstvom prof.dr. Željka Kneza je bilo nagrajeno s Krkino nagrado.
Slovenščina

Študentje FKKT uspešno zaključujejo študij!

V zadnjem tednu je na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnnologijo Univerze v Mariboru diplomiralo 31 študentov na prvostopenjskih študijskih programih in 8 na magistrskih. Od maja letos je tako na obeh stopnjah študij uspešno zaključilo že 51 novih diplomantov oz. magistrov kemije in kemijske tehnike/tehnologije.

Slovenščina

Doktorski študentje in tisti, ki bi to želeli postati

Obveščamo vas, da je na spletni strani UM https://www.um.si/studij/financiranje/Strani/Sofinanciranje-DR-studij-2017.aspx objavljen Javni razpis za sofinanciranje doktorskega študija študentov Univerze v Mariboru – generacija 2017.

 

Slovenščina

Izvolitev prof.dr. Željka Kneza za izrednega člana SAZU

Prof.dr. Željko Knez je bil meseca junija kot prvi sodelavec v zgodovini UM FKKT izvoljen za izrednega člana Slovenske Akademije Znanosti in Umetnosti. Članstvo v SAZU predstavlja veliko priznanje tako za profesorja Kneza osebno kot tudi za celotno Fakulteto.

Ob izjemnem uspehu profesorju Knezu iz srca čestitamo!

Slovenščina

UVAJALNI TEDEN ZA BRUCE 2017/18

Spoštovani bruci!

Na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo UM in na Univerzi v Mariboru vam od 25.9. do 29.9.2017 pripravljamo različne dejavnosti v sklopu Uvajalnega tedna za bruce. V priponki najdete natačen program vseh aktivnosti.

Vljudno vabljeni!

Slovenščina