Nujne informacije za študente ob začetku študijskega leta

29. 9. 2021

Urnik za petek, 1. 10. 2021 (klik)

Protokol za preverjanje pogoja PCT in samotestiranje študentov

  1. Študentje naj prihajajo na fakulteto le popolnoma zdravi.
  2. Na fakulteto vstopajo izključno pri glavnem vhodu na Smetanovi ulici 17.
  3. Na vhodu poteka preverjanje pogoja PCT ob vsakem vstopu študenta na fakulteto. Načini izpolnjevanja pogoja PCT so definirani v Smernicah UM, točka 1 (povezava). Študentje, ki pogoja PCT ne izpolnjujejo, se morajo enkrat tedensko nadzorovano samotestirati v prostorih fakultete. Kot dokazilo velja izpolnjen evidenčni list (priloga), ki ga morajo ves čas imeti pri sebi.
  4. Na vhodu se študente, ki se samotestirajo, napoti v avlo, kjer poteka samotestiranje. Študentje uporabljajo za samotestiranje svoje teste, ki jih brezplačno prevzamejo v lekarni. Po opravljenem testu izpolnijo evidenčni list (priloga). Če je test pozitiven, nemudoma zapustijo fakulteto in kontaktirajo svojega zdravnika.
  5. Brez izpolnjevanja pogoja PCT ali tedenskega nadzorovanega samotestiranja v prostorih fakultete vstop študenta v predavalnice, laboratorije in druge prostore fakultete ne bo mogoč.

Poziv študentom ranljivih skupin

Študijski proces v letu 2021/2022 bomo začeli 1. oktobra v živo na fakulteti. Če je med vami kdo, ki bi mu to zaradi resnega zdravstvenega stanja lahko ogrozilo zdravje ali celo življenje, naj to sporoči v referat do 4. 10. 2021 in obvezno priloži zdravniško potrdilo. Le-to mora nedvoumno izkazovati, da lahko prisotnost na fakulteti ob večjem številu ljudi resno ogrozi vaše zdravje. Za takšne študente bomo izvedli posebno obravnavo. Laboratorijske vaje, ki potekajo v manjših skupinah, bo potrebno opraviti na fakulteti. Še enkrat poudarjamo, da poziv velja le za študente s težjimi boleznimi, ki imajo ustrezna zdravniška potrdila.

Prevzem testov za samotestiranje

Študentje, ki ne izpolnjujete pogoja PCT, prevzemite brezplačne teste za samotestiranje v lekarni! Ne pozabite na kartico zdravstvenega zavarovanja. Pripada vam pet testov na mesec. Samotestiranje bo potekalo na fakulteti, teste boste prinesli s seboj. Več informacij sledi v prihodnjih dneh.

 

28. 9. 2021

Začetek študijskega leta 2021/2022

Študentje, s pedagoškim procesom pričnemo v petek, 1. oktobra 2021 v živo v prostorih fakultete oz. univerze. Informacije o uri in lokaciji bodo objavljene v četrtek, zato redno spremljajte spletno stran fakultete in svoje študentske email naslove. Veselimo se, da se končno vidimo!

Za vstop na fakulteto je potrebno izpolnjevati pogoj PCT ali za tiste, ki ga ne izpolnjujejo, tedensko samotestiranje v prostorih fakultete. Točna navodila boste prejeli.

Novice


ODPRT JE 16. RAZPIS ZA NACIONALNE ŠTIPENDIJE PROGRAMA L’ORÉAL – UNESCO »ZA ŽENSKE V ZNANOSTI« 2022
ODPRT JE 16. RAZPIS ZA NACIONALNE ŠTIPENDIJE PROGRAMA L’ORÉAL – UNESCO »ZA ŽENSKE V ZNANOSTI« 2022  Svet potrebuje znanost. Znanost potrebuje ženske.  Že šestnajsto leto zapored part več >

KRKINE NAGRADE
Veliko Krkino nagrado je prejela raziskovalka dr. Anja Kolarič, ki je tudi sodelavka Laboratorija za fizikalno kemijo in kemijsko termodinamiko. Krkino nagrado iz naše fakultete so prejeli: dr. Mart več >

Sklep o razpisu volitev v študentske svete članic in drugih članic Univerze v Mariboru
Skladno z določili Pravilnika prorektorica za študentska vprašanja Univerze v Mariboru razpisuje volitve: – v študentske svete letnikov, študentske svete absolventov, študentske svete dokt več >

UVAJALNI TEDEN ZA BRUCE
 Na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru bomo izvedli uvajalni teden za bruce med ponedeljkom 27.9.2021 in četrtkom 30.9.2021. Razdelili se boste v 4 skupine po 32 študen več >

Pregled vseh