Nahajate se tukaj

Projekti

Projekt Kemik

Projekt Kemik je nastal na pobudo študentov Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru v želji po dodatnem izobraževanju in praktičnem usposabljanju. Cilj je združiti zainteresirane študente v projekt, ki bi ga snovali sami – od samega načrtovanja, do ekonomske analize, izvedbe in zaključka. Namen projekta je, da se študentje naučijo voditi in delati na projektih ter praktično izkusiti delo v kemijski industriji. Vsekakor je sodelovanje pri Projektu Kemik referenca za vse udeležence, saj je splošno znano, da delodajalci cenijo obštudijske dejavnosti.

V letu 2015 smo v sodelovanju s Študenstkim svetom Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologoijo Univerze v Mariboru uspešno izvedli dva projekta: hlajenje računalnika z inertno komponento in proizvodnjo EKO kozmetike. Računalnik smo predstavili 25. 9. 2015 na Noči raziskovalcev v Nakupovalnem središču Maribora - EUROPARKU. Organizirali smo tudi dobrodelni bazar eko kozmetike. 

Tehnologijada

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo UM je članica zveze Tehnoloških fakultet bivše Jugoslavije, ki vsako leto organizira študentske športne igre pod imenom Tehnologijada. Vsako leto se športnih iger udeleži okrog 50 študentov naše fakultete, ki s ponosom predstavljajo fakulteto, mesto in državo v tujini. Do zdaj smo osvojili že več pokalov, najbolj pa smo ponosni na zmago v kvizu znanja. Naši študenti na tem dogodku predstavijo tudi svoje projektne naloge.

Strokovne ekskurzije

Cilj izleta je spoznavanje različnih delovnih okolij, ljudi ter navezovanje stikov z uspešnimi podjetji iz tujine. Tako bi bilo omogočeno našim študentom opraviti del študija ali praktičnega usposabljanja v svetovno priznanem podjetju ali univerzi. V tujini bi si na ta način pridobili izkušnje, ki bi jih lahko prinesli v Slovenijo in na ta način doprinesli k razvoju slovenskega gospodarstva.

V mesecu novembru (2015) smo izvedli dvodnevno strokovno ekskurzijo v Beograd, kjer smo si ogledali petrokemično podjetje in Tehnološko fakulteto v Beogradu.

Družabna srečanja

Vsako leto priredimo tudi zabave in piknike, na katerih se v sproščenem vzdušju med seboj spoznavajo študenti fakultete in zaposleni.