Nahajate se tukaj

Pridobljen raziskovalni projekt s Kitajsko

Na Javnem razpisu za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja (bilateralnih raziskovalnih projektov) med Republiko Slovenijo in Ljudsko republiko Kitajsko, je slovensko-kitajski odbor za znanstveno in tehnološko sodelovanje, za sofinanciranje izbral projekt Laboratorija za analizno kemijo in industrijsko analizo, pod vodstvom izr. prof. Matjaža Finšgarja. Projekt bo s slovenske strani financiran v višini 130 000 € in s kitajske strani dodatno 1 000 000 CNY (cca. 130 000 €).

Projekt bodo izvajali z univerzo UPC (angl. China University of Petroleum (East China)), ki sodi med 1 % najboljših univerz na Kitajskem (teh je več kot 5 000) in eno izmed najboljših treh univerz za naftno inženirstvo, energetiko in kemijsko inženirstvo v tej državi.

Cilj javnega razpisa je okrepiti znanstvenoraziskovalno in razvojno sodelovanje med državama in s tem omogočanje znanstveno-tehnološkega napredka na strateško pomembnih področjih s sodelovanjem slovenskih in kitajskih raziskovalcev, pri čemer je posebna pozornost namenjena aplikativnim raziskavam.