Nahajate se tukaj

Splošno

Študente FKKT vabimo na srečanje ob dnevu fakultete

Študente FKKT vabimo na srečanje ob dnevu fakultete, ki bo 15.03.2016 ob 12.00 v predavalnici Borut Pečenko.

Slovenščina

Podoktorski izobraževalni projekti

Spoštovani,
obveščamo vas, da je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport objavilo Javni razpis za spodbujanje raziskovalcev na začetku kariere 2.1. Namen javnega razpisa je vzpostaviti povezavo med raziskovalnim in gospodarskim okoljem, kjer bo povezovalni člen raziskovalec na začetku kariere. Razpis tako omogoča
ZAPOSLITEV NOVIH RAZISKOVALCEV NA UNIVERZI V MARIBORU Z MOŽNOSTJO 100% FINANCIRANJA ZA DO 56 (3-LETNIH) PODOKTORSKIH RAZISKOVALNIH PROJEKTOV.

Slovenščina

_

Sporočamo žalostno vest, da nas je zapustil naš sodelavec Igor Gros.
Pogreb bo v petek, 27. julija 2018, ob 12.15 uri na pobreškem pokopališču.

Slovenščina

Javni razpis za sofinanciranje doktorskega študija

Obveščamo vas, da je na spletni strani UM https://www.um.si/studij/financiranje/Strani/Sofinanciranje-doktorskega-študija-2018.aspx objavljen Javni razpis za sofinanciranje doktorskega študija študentov Univerze v Mariboru – študijsko leto 2018/2019.

Slovenščina

IZJEMEN USPEH UM FKKT PRI SODELOVANJU Z GOSPODARSTVOM

Na kompetitivnem javnem razpisu MIZŠ so raziskovalci UM FKKT uspešno pridobili kar tri industrijske raziskovalne projekte. Izr.prof.dr. Urbanu Brenu iz Laboratorija za fizikalno kemijo in kemijsko termodinamiko je tako s podjetjem Panvita d.d. v sodelovanju z doc.dr. Mašo Knez Hrnčič iz Laboratorija za separacijske procese in produktno tehniko uspelo pridobiti industrijski projekt AB FREE s fakultetnim deležem financiranja v višini 560000 EUR, prof.dr. Zdravku Kravanji iz Laboratorija za procesno sistemsko tehniko in trajnostni razvoj s podjetjem MELAMIN d.d.

Slovenščina

IZJEMEN USPEH RAZISKOVALCEV UM FKKT

Na kompetitivnem javnem razpisu ARRS so raziskovalci UM FKKT uspešno pridobili kar tri raziskovalne projekte. Prof.dr. Željku Knezu iz Laboratorija za separacijske procese in produktno tehniko je tako uspelo pridobiti aplikativni projekt uveljavljenega vodje, doc.dr. Matjažu Finšgarju iz Laboratorija za analizno kemijo in industrijsko analizo temeljni projekt mladega vodje ter dr. Tinetu Curku iz Laboratorija za fizikalno kemijo in kemijsko termodinamiko temeljni podoktorski projekt pod mentorstvom izr.prof.dr. Urbana Brena.

Slovenščina

Zagovor doktorske disertacije

FKKT objavlja zagovor doktorske disertacije z naslovom:

Biomimetične membrane za proces osmoze pri obdelavi industrijske odpadne vode.

Disertacijo bo zagovarjala Jasmina Korenak, univ. dipl. inž. kem. tehnol., v petek, 6. 7. 2018 ob 11. uri v sejni sobi B-304.

Doktorska disertacija je na vpogled  v referatu fakultete, soba B-103.

 

Slovenščina

Sofinanciranje doktorskega študija

Obveščamo vas, da je na spodnji povezavi  dostopna napoved objave Javnega razpisa za sofinanciranje doktorskega študija študentov Univerze v Mariboru - študijsko leto 2018/2019.

Slovenščina

International Conference on Advanced Materials, Energy and Environmental Sustainability

Vabilo na konferenco se nahaja v priponki.

Slovenščina

ARRS objavlja Javni razpis za zaposlitev raziskovalcev na začetku kariere do doktorata znanosti za leto 2018

Na FKKT UM je prosto mesto pri doc.dr. Maši Knez Hrnčič.

Opis programa usposlabljanja najdete v prilogi. Za več informacij se obrnite na: masa.knez@um.si.
Slovenščina