Dogodki

Konferenca 20th European Meeting on Supercritical Fluids (EMSF 2024)

20. evropsko srečanje o superkritičnih fluidih (20th European Meeting on Supercritical Fluids - EMSF 2024) bo potekalo od 26.5-29.5.2024 na Univerzi v Mariboru. Gre za mednarodno konferenco dveh združenj International Society for the Advancement of Supercritical Fluids in Working party High-Pressure Process Technology.

Ta konferenca je odlična priložnost, da se inženirji, kemiki, fiziki, živilski tehnologi in biologi srečajo in razpravljajo o novih idejah, pregledajo trenutne izzive, predstavijo možne rešitve in opredelijo prihodnja vprašanja, povezana z visokotlačnimi tehnologijami in superkritičnimi tekočinami. Cilj srečanja je poglobiti povezave med raziskovalci, navezati nove stike ter spodbujati sinergije in partnerstva med raziskovalci in podjetji, ki sodelujejo pri razvoju trajnostnih procesov z uporabo visokotlačnih tehnologij. Na konferenci bodo predstavljeni najnovejši dosežki na področju visokotlačnih procesnih tehnologij, ki lahko prispevajo k nadaljnjemu razvoju tega področja.

Vse potrebne informacije v zvezi s konferenco (registracija, lokacija, abstract submission idr.) so dostopne na spletni strani https://emsf2024.com/.

Organizatorji EMSF 2024

 

 

 


 

Pretekli dogodki


Konferenca 3rd International Conference on Aerogels for Biomedical and Environmental Applications

3. mednarodna konferenca o aerogelih za biomedicinske in okoljske aplikacije bo potekala od 5.7.-.7.7. 2023 na Univerzi v Mariboru. Konferenco organizira Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo UM v sodelovanju z Aerogels COST , njen namen pa je združiti mednarodne strokovnjake iz akademske skupnosti in industrije ter izmenjati znanja in napredek na področju aerogelov. Cilj konference je predstaviti najnovejše znanstvene in tehnološke dosežke na področju aerogelov. Osredotočila se bo tudi na mreženje in krepitev sodelovanja znotraj skupnosti aerogelov s pomočjo posterjev in družabnih dogodkov.
Za več informacij o konferenci obiščite uradno spletno stran ali se obrnite na organizacijski odbor na aerogels23@um.si.


WORLD CONFERENCE on WASTE MANAGEMENT

Vabljeni k oddaji povzetkov in prispevkov za konferenco WCWM 2023, WORLD CONFERENCE on WASTE MANAGEMENT”, ki bo med 24. in 25. avgustom 2023.

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru je uradni partner konference WCWM, ki jo organizira ”The International Institute of Knowledge Management” (TIIKM), Sri Lanka. Konferenca, ki bo letos četrta po vrsti, bo potekala na daljavo.

Rok za oddajo povzetkov je 23. marec 2023.

Oddaja povzetkov: https://wastemanagementconferences.com/abstract-submission/#submit-abstract
Povezava do konference: https://wastemanagementconferences.com

WORLD CONFERENCE on WASTE MANAGEMENT

 


Konferenca Tehnologije in poslovni modeli za krožno gospodarstvo – TBMCE 2023

Z veseljem vam sporočamo, da Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru v sodelovanju s SRIP – Krožno gospodarstvo, s katerim upravlja Štajerska gospodarska zbornica, letos ponovno organizira mednarodno znanstvenoraziskovalno, strokovno in razvojno konferenco Tehnologije in poslovni modeli za krožno gospodarstvo – TBMCE 2023, ki bo potekala od 6. do 8. septembra v Grand hotelu Bernardin.

 

 

 

 

 

 

Novice


RAZPIS NATEČAJA ZA OBLIKOVANJE LOGOTIPA ZA PULOVERJE FKKT UM
Društvo Kemik in Študentski svet FKKT UM razpisujeta natečaj za oblikovanje logotipa za puloverje FKKT UM.  Več o razpisu Svojo idejo lahko posredujete do najkasneje 15.2.2024 na elektronski nasl več >

Razvoj novega katalizatorja z izjemno učinkovitostjo proizvodnje amonijaka
Izr. prof. dr. Matjažu Finšgarju čestitamo ob objavi prispevka v prestižni znanstveni reviji Advanced Energy Materials s faktorjem vpliva 27,9. Delo je nastalo v sodelovanju z mednarodno raziskova več >

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru je posvojila plažo na slovenski obali
Univerza v Mariboru, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo (UM FKKT) je preko pobude »Posvoji svoj košček obale«, ki jo vodi Javni zavod Krajinski park Strunjan, izvedla postopek posvojitve več >

Prosto delovno mesto
V Laboratoriju za procesno sistemsko tehniko in trajnostni razvoj iščemo novo sodelavko ali sodelavca za delo na projektu. Šlo bo pretežno za delo z uporabo računalniškega optimiranja. Prednost več >

Pregled vseh